wieprzowina z czerwoną kapustą i jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    75 dkg
  • kapusta czerwona

    1 mała
  • wino czerwone

    1 kieliszek
  • sól

  • margaryna do smażenia

  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy,solimy i wkładamy do rozgrzanego rondla,podlewamy gorącą wodą i dusimy aż będzie prawie miękkie.Kapustę szatkujemy i dodajemy do mięsa i dusimy aż będzie miękka.Na 10 min przed końcem duszenia wkładamy obrane i poszatkowane jabłka,zalewamy winem i gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 14.08.2011 12:22
brzmi smakowicie
Krystyna32 23.06.2011 09:55
super
pawel6 10.04.2011 07:53
Wyśmienita:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat