Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
cebula dymka ze szczypiorkiem 8 sztuk
seler naciowy 300 gram
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
makaron nitki 250 gram
musztarda 3 łyżki
śmietana kremówka 175 gram
pieczarki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie z makaronem

Ugotowałam makaron i odlałam wodę. Odstawiłam na durszlaku.Polędwicę pokroiłam w cienkie paseczki, które obsypałam pieprzem. Obrałam dymkę oraz seler naciowy-opłukałam i pokroiłam w plasterki. Mięso smażyłam na patelni z oliwą na dużym ogniu 4-5 minut cały czas mieszając aż się przyrumieni. Wlałam na patelnię resztę oliwy, usmażyłam na niej seler i dymkę 5 minut.Dorzuciłam grzyby i dusiłam całość do miękkości. Dodałam do warzyw musztardę oraz kremówkę,doprowadziłam do wrzenia.Dorzuciłam mięso i rozgrzałam,doprawiłam do smaku.Całość podawałam z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak