Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wieprzowe żeberka na pikantnie

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek wieprzowych
1 kg
oliwy z oliwek
7 łyżek
cebuli
1 szt.
czosnku
3 zabki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
do posypania
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Marynata do mięs pikantna Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe żeberka na pikantnie

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz chili pieprz cayenne, pieprz ziołowy, marynatę do mięs pikantną i sól (ilość wedle uznania).

Mięso oczyścić umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Przełożyć do naczynia z marynatą, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia żeberka przełożyć razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na około 1,2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 05.10.2012 10:04
uwielbiam pikantne ;)
Smakosz6 15.03.2012 09:08
mniam
Baska Kaska 17.05.2011 14:01
ciekawe
pawel6 25.03.2011 15:34
Na pewno by mi smakowały:)
MAR3STA 24.02.2011 20:50
pysznie, aż ślinka leci;)
aguus 24.02.2011 12:41
Koniecznie muszę przyrządzić takie żeberka:)
Gosia40 24.02.2011 09:56
W takiej marynacie muszą smakować doskonale:)
Misiek1 24.02.2011 07:23
Wyglądają rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak