Wieprzowe smarowidło cebulowe z nutą chili

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgardle wieprzowe

    60 dag
  • cebula

    4
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Podgardle wieprzowe mielimy.
Krok 2 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Wrzucamy do rondelka, solimy i wlewamy 70 ml wody.
Krok 3 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Gdy zacznie wytapiać się tłuszcz wsypujemy pokrojoną papryczkę chili wraz z pestkami.
Krok 4 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Podgrzewamy kilka minut aż tłuszcz przykryje całe podgardle.
Krok 5 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Następnie dodajemy cebule pokrojone w małą kostkę. Ponownie solimy.
Krok 6 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Mieszamy i na małym ogniu gotujemy od jednej do dwóch godzin.
Krok 7 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Tłuszcz powinien całkowicie przykryć gotujące się podgardle.
Krok 8 - Wieprzowe smarowidło cebulowe  z nutą chili foto
Gorące smarowidło przekładamy do słoików. Idealne do posmarowania pieczywa jak i okraszenia ziemniaków, pyz czy też pierogów zamiast boczku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 15.02.2013 22:54
fajne polączenie
ALAGOR 25.10.2012 12:40
ciekawa kompozycja smaków ;)
Izabela/bella81 16.07.2012 09:50
świetne... na pewno bardzo dobre w smaku, tylko te kalorie ;)
Katarzyna/kate1980 06.07.2012 23:36
fajna nazwa
Sroczka 06.07.2012 14:08
Ślinka cieknie na sam widok.
Beatris 06.07.2012 12:52
Tłuste, kaloryczne, ale jakie pyszne.
EWI 06.07.2012 09:34
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat