Wielkanocny sernik.

Wielkanocny sernik.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    1 kg
  • jaja

    6 szt.
  • masło lub margaryna

    1 kostka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier

    1,5 szkl.
  • cukier wanilinowy

    1 op.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w rondelku,wystudzić.Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Wlać roztopiony tłuszcz,wymieszać.Następnie dodawać po trochu twaróg i miksować.W mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wlać do masy i zmiksować.Na koniec ubitą pianę z białek.Można dodać rodzynki,aromat pomarańczowy,polukrować.Piec w 220 ° 60 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat