wenecka pizza

wenecka pizza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto drożdżowe:

  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory

    2 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • ser żółty

    20 dag
  • mozzarella

    5 plastrów
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • ketchup

  • tymianek

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone mięso podsmażyć na oleju, z cebulką i czosnkiem. Przyprawić do smaku, można dodać też trochę ketchupu. Farsz nakładamy na ciasto drożdżowe uprzednio wysmarowane warstwą przecieru pomidorowego i mozzarellą. Na wierz po farszu nakładamy pomidory i paprykę starty ser żółty oraz posypujemy przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

15.03.2012 18:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat