Węgierska zupa gulaszowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    70 dag
  • pomidory

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3-4 sztuki
  • pomidory w puszce

    1/2 puszki
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • woda

    1,5 litra
  • smalec

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w dość dużą kostkę, na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć mięso.
Pomidory naciąć,zalać wrzątkiem i pozbawić skórki. Paprykę umyć i usunąć nasiona. cebulę po obraniu pokroić w dość dużą kostkę.
Obrać ziemniaki i pokroić również w kostkę.
Do szybkowara przełożyć mięso z patelni,dodać pomidory pokrojone na mniejsze części,pokrojoną cebulę i paprykę oraz ziemniaki.
Dodać pomidory z puszki , wszystkie przyprawy, wlać wodę i gotować 30 minut.
Po tym czasie otworzyć szybkowar, sprawdzić czy mięso jest miękkie i w razie potrzeby dogotować bez przykrycia.
Doprawić wg własnego uznania.
ben-ka
Taka zupa powinna być z wołowiną i wtedy zupę gotujemy dłużej , ja zamiennie użyłam szynki wieprzowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 25.08.2015 00:13
smakowita zupka
Ada-Gaba 11.03.2015 22:19
pożywna zupka
ben-ka 01.02.2015 11:49
Zapraszam na zupkę, często ją gotuję w okresie jesienno - zimowym.
anemon 26.01.2015 21:57
Wpraszam się na talerz zupy lub dwa.
adelajda 26.01.2015 11:17
Bardzo lubię takie jednogarnkowe dania :)
Alex_M 26.01.2015 07:54
ale pyszności! :)
patryska76 26.01.2015 00:14
smaczna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat