Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie leczo z kotlecikami sojowymi
Przepis na wegetariańskie leczo z kotlecikami sojowymi - obiad pełen warzyw i odpowiedniej ilości białka, które mamy w kotlecikach sojowych. Kotlety sojowe są gotowe - to znaczy kupne. Wystarczy je zalać bulionem warzywnym i gotowe. Nie bójmy się korzystać z gotowych rozwiązań, bo ułatwiają one życie i pomagają szybciej gotować smaczne posiłki.
Kroki postępowania
Umyć i pokroić warzywa (paprykę i cukinię), w kostkę.
Kotlety sojowe ugotować w 1 szklance bulionu warzywnego, odcedzić i ostudzić. Zachować ok. 1 szkl bulionu.
Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek, obrane i pokrojone w kostkę paprykę i cukinię. Doprawić do smaku i dusić ok. 20 minut do czasu aż warzywa będą miękkie. Podlać 1 szklanką bulionu, dodać koncentrat i pokrojone w paski kotlety, całość wymieszać i podgrzewać ok. 5 minut na niewielkim ogniu.