Wędzony tuńczyk w sałatce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek przepiórczych

    8 szt.
  • ogórka kiszonego

    2 szt.
  • ogórka zielonego

    2 szt.
  • koperku

    pęczek
  • majonezu

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • tuńczyk

    40 (wędzony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Ogórki pokroić w plastry (zielone ogórki dodatkowo obrać), a koperek posiekać. Dodać tuńczyka podzielonego na małe kawałki, majonez, sól i pieprz. Składniki połączyć. Sałatkę wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena1110 11.04.2011 07:14
smaczne
banditka 06.09.2010 09:20
:) dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat