Pasta z tuńczyka i awokado

Pasta z tuńczyka i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Prosta z w przygotowaniu, smaczna i zdrowa pasta. Świetnie smakuje z pieczywem domowej roboty.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • awokado

    1 sztuka
  • tuńczyk

    1 puszka
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado (musi być dojrzałe) obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z cytryny. Jajko ugotować na twardo, dodać do awokado i również rozgnieść. Dodać odsączonego tuńczyka. Dymkę pokroić w drobną kosteczkę, natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników. Wymieszać. Dodać majonez. Doprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat