Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka i awokado

5.0
(84)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Prosta z w przygotowaniu, smaczna i zdrowa pasta. Świetnie smakuje z pieczywem domowej roboty.

Składniki:

wszystkie składniki

awokado 1 sztuka
tuńczyk 1 puszka
jajko 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
majonez 1 łyżeczka
natka pietruszki 0.5 pęczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka i awokado

Awokado (musi być dojrzałe) obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z cytryny. Jajko ugotować na twardo, dodać do awokado i również rozgnieść. Dodać odsączonego tuńczyka. Dymkę pokroić w drobną kosteczkę, natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników. Wymieszać. Dodać majonez. Doprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak