Wątróbkowa krajanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    600 g
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • kasza manna

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i czosnek obrać, umyć i pokroić w kostkę. Cebulę w grubszą a czosnek w drobniejszą. Wątróbkę umyć, usunąć z niej białe błony i również pokroić w kostkę ( dość grubą ). Do miski wrzucić wszystkie składniki, wymieszać. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oliwy. Masę wątróbkową kłaść łyżką na patelnię i smażyć po około 3-4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i ogórkiem małosolnym lub kiszonym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 24.09.2011 09:15
wątróbkę każdą zjadam jak nic...
jasiek 16.08.2011 10:38
super
elwal 09.08.2011 13:23
muszę na swoim \"niewątróbkowym\" synku wypróbować ;)
ZEWA 06.11.2010 11:58
Mój starszy syn nie lubi wątróbki, więc wymyśliłam krajankę i wcina aż mu się uszy trzęsą
Ewa104 06.11.2010 10:10
Bardzo ciekawy pomysł na moją ulubioną wątróbkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat