Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami

Wątróbki drobiowe glazurowane octem balsamicznym z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki drobiowe

    200 gram
  • truskawki

    150 gram
  • ocet balsamiczny

    50 ml
  • masło

    2 łyżki
  • szalotka

    1 szt
  • tymianek

    2 gałązki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kolorowe sałaty

    100 gram
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • pomidorki koktajlowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki drobiowe dokładnie oczyść i zamarynuj w pieprzu i oliwe przez 15 minut , następnie obsmaż na patelni . Zdejmij wątróbki i na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę szalotkę . Zalej ją octem balsamicznym , dodaj gałązki tymianku i gotuj ok. 3 minuty na wolnym ogniu , aż odparuje połowa objętości octu . Dopraw solą i cukrem , dodaj masło . Gotuj , aż całość zgęstnieje . Następnie dodaj wątróbki i pokrojone truskawki . Otocz dokładnie sosem i podawaj z kolorowymi sałatami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

David

27.04.2013 13:48
fajne połączenie smaków

Krzysztof15

02.08.2012 20:54
pycha

Luki

17.03.2012 07:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat