Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z pieczarką jabłkiem i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
jabłko kwaśne 2 szt
cebula 4 szt
pieczarki 300 g
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z pieczarką jabłkiem i cebulą

Wątróbkę drobiową myjemy osuszamy, kroimy na drobniejsze kawałki. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

Cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy pieczarki z cebulką dodajemy oprószoną przyprawami wątróbkę chwilę podsmażamy, następnie podlewamy wodą dusimy dodajemy jabłka. Nadal dusimy do miękkości, następnie doprawiamy.

Podajemy z dodatkiem ogórka kwaszonego i pieczywa,
Redakcja poleca:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak