Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 g
cebula 1
jabłko 2
mleko 0,5 l
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Wątróbkę drobiową moczymy ok. 30 minut w mleku. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulkę.
Krok 1 - Wątróbka z jabłkiem foto
2
Mieszamy. Jabłka wraz ze skórka kroimy w połówki plasterków i układamy dookoła patelni. Dusimy ok. 3 minut. Następnie układamy jabłka na talerzu, obok wątróbkę i ugotowane ziemniaki.
Krok 2 - Wątróbka z jabłkiem foto
3
Pyszne, wątróbka idealnie pasuje do smażonych jabłek.
Krok 3 - Wątróbka z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.02.2013 13:58
a wątróbkę przed smażeniem panierujemy lekko w mące chyba ?
Katarzyna/kate1980 08.01.2013 22:09
uwielbiam wątróbkę z jabłkiem
tessinka 06.01.2013 21:02
ale mi narobiłaś smaka :)
gosia56 06.01.2013 18:58
robię podobnie
Katarzyna54 06.01.2013 18:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak