Wątróbka z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę należy dobrze umyć, pokroić ją na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz( np. smalec), podsmażyć na nim wątróbkę i przełożyć ją do garnka. Na tłuszczu ze smażenia wątróbki podsmażyć pokrojoną w półplasterki cebulę, przełożyć do garnka z wątróbką, posypać mąką, dodać przyprawy, podlać odrobiną wody, gotować przez kilka minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 22.02.2014 20:43
często taką robię
IKrakowianka 07.12.2012 20:21
bardzo lubię
rakow2 23.05.2011 16:02
bardzo lubię wątróbkę
berys18 10.12.2010 07:10
taką wątróbkę znam z dzieciństwa
buksiak12 14.09.2010 09:29
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:29
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:29
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 08:55
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 08:55
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:16
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat