Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
cebula 2
sól do smaku
mąka pszenna 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą

Kroki postępowania

1
Wątróbkę umyć pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące z obu stron, posolić. Na patelni rozgrzać olej. Położyć wątróbkę i rumienić z obu stron na wolnym ogniu.
Krok 1 - Wątróbka z cebulą foto
2
Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażać dalej na wolnym ogniu. aż wątróbka będzie miękka.
Krok 2 - Wątróbka z cebulą foto
3
Wątróbki dusić pod przykryciem 5 minut, na bardzo wolnym ogniu.
Krok 3 - Wątróbka z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 04.11.2012 12:19
apetyczna
Magda24 11.10.2012 14:55
pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak