wątróbka wieprzowa w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • olej do smażenia

  • mąka

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • bulion

    1 szkl
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć pokroić na cieniutkie paseczki,Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.Cebulę obrać i pokroić w kostkę dodać do wątróbki,następnie dodać pokrojoną w zapałkę paprykę .Dodać pieprz i chwilę razem smażyć.Następnie zalać wszystko bulionem i dusić ok 15min.Ewentualnie dodać jeszcze trochę płynu jeśli odparuje.Na koniec dodać pokrojone w półplasterki ogórki i doprawić solą czosnkową.Podawać z ziemniakami lub pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 17.11.2013 13:43
smaczna taka wątróbka
Rafał10 21.10.2013 09:33
ale dawno nie jadłam takiej wątróbki... muszę koniecznie zrobić.
Beatris 27.09.2013 15:31
Ja również z chęcią zjadłabym porcyjkę.
Wiesława1 27.09.2013 07:52
pyszne danie
w mojej kuchni 27.09.2013 07:33
smaczna i chętnie zjem porcje
gosia561 27.09.2013 00:22
smaczna i zdrowa
Sroczka 26.09.2013 21:43
Lubię wątróbkę w sosie. Pysznie się zapowiada.
AnielskaSlodycz 26.09.2013 21:40
w sosie najlepsza :)
w mojej kuchni 26.09.2013 20:57
lubię takie smaki na talerzu...
sylwia_mc 26.09.2013 20:56
a ja uwielbiam wątróbkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat