Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wieprzowa w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 0,5 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
olej do smażenia
mąka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
bulion 1 szkl
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wieprzowa w sosie

Wątróbkę umyć pokroić na cieniutkie paseczki,Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju.Cebulę obrać i pokroić w kostkę dodać do wątróbki,następnie dodać pokrojoną w zapałkę paprykę .Dodać pieprz i chwilę razem smażyć.Następnie zalać wszystko bulionem i dusić ok 15min.Ewentualnie dodać jeszcze trochę płynu jeśli odparuje.Na koniec dodać pokrojone w półplasterki ogórki i doprawić solą czosnkową.Podawać z ziemniakami lub pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.11.2013 13:43
smaczna taka wątróbka
Rafał10 21.10.2013 09:33
ale dawno nie jadłam takiej wątróbki... muszę koniecznie zrobić.
Beatris 27.09.2013 15:31
Ja również z chęcią zjadłabym porcyjkę.
Wiesława1 27.09.2013 07:52
pyszne danie
w mojej kuchni 27.09.2013 07:33
smaczna i chętnie zjem porcje
gosia561 27.09.2013 00:22
smaczna i zdrowa
Sroczka 26.09.2013 21:43
Lubię wątróbkę w sosie. Pysznie się zapowiada.
AnielskaSlodycz 26.09.2013 21:40
w sosie najlepsza :)
w mojej kuchni 26.09.2013 20:57
lubię takie smaki na talerzu...
sylwia_mc 26.09.2013 20:56
a ja uwielbiam wątróbkę
Luki 26.09.2013 20:36
uwielbiam taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak