Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa w kaszy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
por 1/2
kasza jęczmienna 100 gram
margaryna 50 gram
woda 2 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w kaszy

Kroki postępowania

1
Wątróbkę płuczemy, kroimy w kostkę i przekładamy do głębszej patelni.
Krok 1 - Wątróbka wieprzowa w kaszy  foto
2
Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wołowiny. Następnie por drobno siekamy i dodajemy do wątróbki. Smażymy na wolnym ogniu mieszając (na dno wlewamy pół szklanki wody i wkładamy margarynę).
Krok 2 - Wątróbka wieprzowa w kaszy  foto
3
Gdy wątróbka zacznie być miękka to wsypujemy kaszę i wlewamy 1,5 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem (mieszając co jakiś czas) aż kasza napęcznieje. Wątróbkę z kaszą wykładamy na talerz.
Krok 3 - Wątróbka wieprzowa w kaszy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.07.2014 21:11
z kaszą nie jadłam ale warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak