Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
Przyprawa do mięs Prymat
papryka żółta 1 szt
kukurydza w puszce 285 g
pieczarki 6 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 6 szt
cebula 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z warzywami

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięsa.
Krok 1 - Wątróbka duszona z warzywami foto
2
Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju w garnku. Po 5 minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy.
Krok 2 - Wątróbka duszona z warzywami foto
3
Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa.
Krok 3 - Wątróbka duszona z warzywami foto
4
Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu). Podałam z ryżem.
Krok 4 - Wątróbka duszona z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 20.05.2015 11:48
Lubię wątróbkę.Tak przyrządzona zapewne smakuje wyśmienicie.
Kluska_87 20.05.2015 11:21
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak