WĄTRÓBKA DROBIOWA ZE ŚLIWKAMI, ŻURAWINĄ, JABŁKIEM I CEBULĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    0,7-1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • śliwki

    3-4 sztuki
  • żurawina suszona

    2 łyzki
  • jabłka

    2 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • woda

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Wątróbkę, opłukać, oczyścić i osuszyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie razem z wątróbką (nie solić, dopiero później) Gdy wątróbka się podsmaży, przełożyć ją do garnka, podlać wodą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki (mogą być ćwiartki), ze śliwek usunąć pestki, pokroić na 4 części. Jabłka, śliwki i żurawinę dodać do wątróbki. Chwilę dusić pod przykryciem (ok 10 min). Na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub pieczywem (jak kto woli).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 23.03.2015 19:01
to coś dla mnie, bo bardzo lubię wątróbkę drobiową :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat