wątróbka drobiowa chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • chili

    1 szt
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • imbir

    5 cm
  • sok jabłkowy

    1 szkl.
  • anyż

    1 gwiazdka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę myjemy i oprószamy mąką. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry. imbir obieramy i kroimy w paseczki. Z chili usuwamy nasiona i kroimy. Cebulę, czosnek, chili, anyż i imbir podsmażamy i wrzucamy wątróbkę. Podlewamy szklanką soku jabłkowego i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy solą i odrobiną pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia36 28.06.2013 22:19
moje smaki
ajres 23.05.2013 12:19
rewelacyjny przepis
Bernadeta1 24.03.2013 20:44
zapowiada się pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat