Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 0,5 kg
cebula 5 sztuk
mleko 3 szklanki
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka

Wątróbkę moczymy w mleku zmieszanym pól na pól z wodą przez ok 2 godziny następnie kroimy na kawałki odpowiadającej nam wielkości, obtaczamy je w mące podsmażamy na patelni na wolnym ogniu, podsmażona wątróbkę dusimy w garnku podlewając mała ilością wody, cebulę kroimy w talarki podsmażamy na patelni i dodajemy do duszącego sie mięsa pod koniec duszenia dodajemy sól i pieprz do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 29.10.2013 08:15
też tak robię
pestka 21.09.2012 20:13
jest smaczne
Aneta2604 12.08.2012 20:58
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak