Watermelon with cardamom chocolate.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • coffee&cardamom dark chocolate

    20 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    8 łyżeczka
  • cukier

    8 dag
  • listki mięty

  • aceto balsamico di Modena do p

  • arbuz

  • wino

    100 (argentyńskie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Arbuz przekroić na połowę i wydrążyć łyżką miąższ. Przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Całość przecedzić do garnka przez gęste sito. Otrzymany sok, powinno go być około 900 ml, nastawić na gaz, dodać wino i cukier. Podgrzewać mieszając do zagotowania. Dodać żelatynę, wymieszać i już nie gotować. Wystudzić i do tężejącej galaretki dodać starte ( pokruszone) kawałeczki czekolady. Całość wlać do formy i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 5 godzin). Wyłożyć na paterę. Pokroić i podawać skropione aceto balsamico di Morena z listkiem mięty i czekoladą z kardamonem.
Watermelon z dodatkiem hiszpańskiego wina Celebro nabiera wyjątkowego smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 02.10.2013 00:13
pysznie wygląda
smerfetka79 02.10.2013 00:04
bardzo ciekawy przepis. danie ładnie się prezentuje
ana1 29.09.2013 12:28
Bardzo fajne
migotka28 27.09.2013 19:47
cudownie wygląda
Pomocnik 27.09.2013 12:33
wykwintny deser
tatiana2 27.09.2013 12:20
wykwintnie :)
nutellla 27.09.2013 10:54
fantastycznie wygląda :)
Paolcia 27.09.2013 10:38
bardzo dobry przepis :)
Mysiunia 27.09.2013 09:57
bardzo oryginalny deser i piękne wykonanie :)
2milutka 27.09.2013 09:36
rewelacyjny deserek mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat