Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa na parze z kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 0,5 szt
cukinia 1 mała
marchewka 1 pęczek
kalarepka młoda 1-2 szt
jarmuż 5-6 listków
groszek zielony 0,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
kasza gryczana 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa na parze z kaszą

Kaszę ugotować bez soli na sypko.Warzywa wszystkie umyć.Ja użyłam młode ekologiczne z mojej działki.Marchewkę obrać ,można dowolnie pokroić.Cukinię obrać,pokroić w kostkę lub plasterki.Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę.Groszek młody wyłuszczyć,umyć.Brokuła podzielić na różyczki.Jarmuż porwać na mniejsze kawałki.Wszystko ułożyć w naczyniu odpowiednim na parę.Parować do momentu ,gdy wszystko będzie miękkie.Warzywa ułożyć na kaszy , skropić oliwą z oliwek.Nie potrzeba soli ani pierzu,warzywa tak ugotowane mają lepszy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.07.2015 18:32
bardzo zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak