Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa do obiadu na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej do smażenia
miód płynny 2 łyżki
fasolka szparagowa 0,5 kg
marchew 4-5 szt
cebula 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

Porada

Użyłam fioletowej fasolki szparagowej ale jak używałam wcześniej żółtej to też danie było smakowite.

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa do obiadu na słodko

Cebulę obierz, pokrój w ćwiartki, fasolkę na kawałki o dł. ok. 3 cm, duże marchewki pokrój w półksiężyce albo w grube plastry.
Na oleju podgrzej miód aby się rozpuścił, dodaj fasolkę, marchew oraz cebulę. Podsmaż trochę (ok.10min.) aby marchewka nie była już taka twarda Podczas smażenia dodaj paprykę, 1/2 łyżeczki oregano oraz 1/2 łyżeczki czosnku.
Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego, posyp pozostałym oregano i czosnkiem. Piecz w piekarniku w temp. 180 st.C ok. 30 min.
Podawaj jeszcze gorące w naczyniu żaroodpornym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.10.2014 08:31
dobry pomysł
pestka 10.09.2014 08:46
na śłodko jeszcze nie robiłam, więc chyba czas posmakować
monikalangier 09.09.2014 09:00
uwielbiam takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak