Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 5 sztuk
ser żółty 150 g
majonez 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Ryż ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, odsączyć i wysypać na dno naczynia. Następnie jajka ugotować na twardo. Ostudzić i oddzielić białka od żółtek, ucierając je osobno na tarce o małych oczkach. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki układać w naczyniu w następującej kolejności: ugotowany ryż, starte białka, tuńczyk, kukurydza, ser żółty, ok. 3 łyżki majonezu, przyprawy (sól, pieprz), starte żółtka. Posypać szczypiorkiem i schłodzić w lodówce. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 31.12.2014 14:21
Bardzo lubię wszelkie sałatki z tuńczykiem :)
Wiesława1 31.12.2014 08:45
,swietna salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak