Warstwowa sałatka z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt
  • kukurydza konserwowa

    1 op
  • ogórek konserwowy

    ok 7 szt
  • cebula

    2 szt
  • kapusta pekińska

    1/4 szt większej
  • ketchup

  • majonez

  • przyprawa gyros

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Oprószyć przyprawą gyros i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć na miskę najlepiej szklaną, wyrównać i przykryć drobno pokrojoną cebulą. Przestudzić. Cebulę przykryć ketchupem.
Ogórki pokroić w małą kostkę i położyć na ketchupie. Zakryć wszystko majonezem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem (można pominąć).
Kukurydzę osączyć z zalewy i wyłożyć na majonez. Ostatnia warstwa to drobno poszatkowana kapusta pekińska.
Sałatkę można przygotować w jednej dużej misce albo w dwóch mniejszych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat