Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowy torcik z borówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 15 szt
śmietana 30% 330 ml
fix do śmietany 1 opakowanie
cukier puder 1,5 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
woda 1/4 szklanki (do żelatyny)
serek waniliowy 400 g
borówki 200 g
galaretka poziomkowa 1 opakowanie
wrzątek 450 ml (do galaretki)

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy torcik z borówkami

Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm rozkładamy okrągłe biszkopty. Żelatynę mieszamy w zimnej wodzie. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy szklankę w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny. Śmietankę miksujemy na sztywno z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek waniliowy i płynną żelatynę. Miksujemy do połączenia składników. Masę przelewamy na biszkopty. Na masie układamy borówki. Blaszkę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 15.11.2016 11:46
Wygląda cudownie!
Edita 15.11.2016 10:18
ale pycha
Krystyna32 15.11.2016 08:21
bardzo apetyczny
MAR3STA 14.11.2016 23:18
Smaki lata, pycha
IKrakowianka 14.11.2016 22:46
śliczny torcik
ada.la 14.11.2016 22:15
pyszny deserek
Franciszek 14.11.2016 21:41
pyszny do kawy
bertpvd 14.11.2016 21:28
wygląda wspaniale
Lis 14.11.2016 20:30
Wygląda niezwykle smakowicie:)
Babeczka35 14.11.2016 19:58
Pyszny torcik.
VioletoweKucharzenie 14.11.2016 18:18
Torcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam do kawy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak