Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe ciasto nadziane czekoladą z mikrofalówki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka żytnia 3 łyżki
mąka kukurydziana 3 łyżki
stewia w proszku 1 łyżka
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
mleko 6 łyżek
olej rzepakowy 3 łyżki
krem czekoladowy 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe ciasto nadziane czekoladą z mikrofalówki

Wszystkie składniki, oprócz czekolady, przekładamy do miski. Dokładnie mieszamy łyżką.
Połowę ciasta wylewamy do naczynia do zapiekania, na środku nakładamy krem czekoladowy. Przykrywamy resztą ciasta.

Mikrofalówkę ustawiamy na najwyższą temperaturę.
Pieczemy ciasto ok. 3 minuty, aż wyrośnie. Po tym czasie zostawiamy dosłownie na chwilkę ciasto w mikrofali. Wyciągamy. Lekko studzimy.

Dla ozdoby możemy posypać odrobiną stewii w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.10.2013 16:44
Ja co prawda jadam mąkę pszenną, a raczej wyroby z niej, ale mam w rodzinie chłopaka na diecie bezglutenowej, stąd bardzo mnie zaciekawił Twój profil :) Żytniej mąki przy tej diecie też nie można, dlatego zaskoczyło mnie, że Ciebie tylko pszenica uczula. Po innych zbożach jest OK?
dwa pokoje z kuchnią 08.10.2013 09:34
niebezpiecznie kuszące!
monisia1977 08.10.2013 07:21
fajnie wygląda
Lis 08.10.2013 00:31
kiedy najdzie ochota na coś słodkiego:) fajny przepis:)
sasanka 07.10.2013 22:30
ciekawa jestem takiego mikrofalowego ciasta :)
Kasnaj 07.10.2013 22:29
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak