Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1
cukru pudru 1.5 szklanki
śmietany 2 łyżki
cukier wanilinowy
jabłe 8-10
cynamon
serek homogenizowany 1 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa szarlotka

Ciasto:

Do mąki dodać serek homogenizowany, proszek do pieczenia, margarynę i 0.5 szklanki cukru pudru. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i rozłożyć na blasze. Jabłka obrać, przekroć na pół, wyjąc środek i rozłożyć na cieście. Posypać cynamonem. Rozwałkować drugą część i położyć na jabłka. Upiec na rumiano w temp.180s.

Polewa:

1szklankę cukru pudru wymieszać z cukrem waniliowym i śmietaną, wylać na gorące ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 11.11.2012 10:49
Smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak