Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
15 dag -
cukier
15 dag -
masło
15 dag -
jajko
3 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
sok z cytryny
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Walentynkowe serduszka.
1 szklanka cukru pudru
sok z cytryny
łyżka gorącej wody
Małe serduszka-galaretkę przygotowaną z 1,5 szklanki wody rozlać w dużym płaskim naczyniu.
Gdy galaretka stężeje wykrawać małe serduszka.
Utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ubić pianę, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pianę połączyć z ciastem.
Ciasto rozsmarować na pergaminie wyłożonym na całej blasze.
Piec w temp.180 stop. około 15-20min
Na gorącym biszkopcie rozsmarować lukier cytrynowy..
Teraz ważne! Zsunąć pergamin z ciastem z blachy i natychmiast wycinać serca, przesuwając wykrawarkę po pergaminie
Małe serduszka ułożyć na zimnych serduszkach biszkoptowych.
.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)