Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
15 dag -
cukier
15 dag -
masło
15 dag -
jajka
3 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
sok z cytryny
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
1 szklanka cukru pudru
sok z cytryny
łyżka gorącej wody
Małe serduszka-galaretkę przygotowaną z 1,5 szklanki wody rozlać w dużym płaskim naczyniu.
Gdy galaretka stężeje wykrawać małe serduszka.
Utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ubić pianę, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pianę połączyć z ciastem.
Ciasto rozsmarować na pergaminie wyłożonym na całej blasze.
Piec w temp.180 stop. około 15-20min
Na gorącym biszkopcie rozsmarować lukier cytrynowy..
Teraz ważne! Zsunąć pergamin z ciastem z blachy i natychmiast wycinać serca, przesuwając wykrawarkę po pergaminie
Małe serduszka ułożyć na zimnych serduszkach biszkoptowych.
.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)