Walentynkowe serduszka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • masło

    15 dag
  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lukier.
1 szklanka cukru pudru
sok z cytryny
łyżka gorącej wody

Małe serduszka-galaretkę przygotowaną z 1,5 szklanki wody rozlać w dużym płaskim naczyniu.
Gdy galaretka stężeje wykrawać małe serduszka.

Utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ubić pianę, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pianę połączyć z ciastem.
Ciasto rozsmarować na pergaminie wyłożonym na całej blasze.
Piec w temp.180 stop. około 15-20min
Na gorącym biszkopcie rozsmarować lukier cytrynowy..
Teraz ważne! Zsunąć pergamin z ciastem z blachy i natychmiast wycinać serca, przesuwając wykrawarkę po pergaminie
Małe serduszka ułożyć na zimnych serduszkach biszkoptowych.
.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 28.11.2013 16:06
fajne fajniutkie fajniaste...
Iwona32 28.11.2013 16:06
fajne fajniutkie fajniaste...
Beata999 11.10.2013 23:45
Nie mogę doczekać się Walentynek !!!
magdziorka6 08.10.2013 16:58
śliczne i na pewno bardzo smaczne
Agata3 08.10.2013 14:48
idealne dla zakochanych :)
ssylwiaa 08.10.2013 11:09
bardzo fajne ;)
Barbara13 08.10.2013 10:30
śliczniutkie:)
aniagdz 08.10.2013 09:53
wyglądają wybornie!;)
joanna30 08.10.2013 09:20
Świetne serducha
noninka77 08.10.2013 08:58
wyglądają super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat