Wafle czarno - białe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    200 gram
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko w proszku

    250 gram
  • kakao

    2 łyżeczki
  • wafle tortowe

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wafle czarno - białe foto
Margarynę, wodę i cukier zagotować w rondelku do całkowitego rozpuszczenia się składników. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia i dodać mleko w proszku, dokładnie zamieszać.
Krok 2 - Wafle czarno - białe foto
Masę podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i zamieszać.
Krok 3 - Wafle czarno - białe foto
Smarować wafle najpierw ciemna warstwą masy, przykryć drugim waflem i posmarować jasna warstwą masy.
Krok 4 - Wafle czarno - białe foto
Tak postępować ze wszystkimi waflami.
Krok 5 - Wafle czarno - białe foto
Wafle schłodzić w lodówce prze ok 1-3 godz.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 07.10.2013 08:01
Lubię takie wafelki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat