Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle czarno - białe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 gram
woda 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
mleko w proszku 250 gram
kakao 2 łyżeczki
wafle tortowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle czarno - białe

Kroki postępowania

1
Margarynę, wodę i cukier zagotować w rondelku do całkowitego rozpuszczenia się składników. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia i dodać mleko w proszku, dokładnie zamieszać.
Krok 1 - Wafle czarno - białe foto
2
Masę podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao i zamieszać.
Krok 2 - Wafle czarno - białe foto
3
Smarować wafle najpierw ciemna warstwą masy, przykryć drugim waflem i posmarować jasna warstwą masy.
Krok 3 - Wafle czarno - białe foto
4
Tak postępować ze wszystkimi waflami.
Krok 4 - Wafle czarno - białe foto
5
Wafle schłodzić w lodówce prze ok 1-3 godz.
Smacznego.
Krok 5 - Wafle czarno - białe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 07.10.2013 08:01
Lubię takie wafelki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak