Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z suszonymi grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

*ciastona uszka
mąka 2 szkl
sól
Farsz:
kapusta kiszona 500 g
sól
pieprz
sos sojowy 2 łyżki
woda 150 (ciepła)
grzyby suszone 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Na początek z mąki, soli i gorącej wody należy przygotować ciasto na uszka - dokładnie je wyrabiamy i wałkujemy. Farsz: do garnka wsypujemy grzybki, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości przez około 25 minut, to samo czynimy z kapustą kiszoną.
Krok 1 - Uszka z suszonymi grzybami foto
2
Kiedy składniki się ugotują należy je zmielić w maszynce do mięsa - przyprawiamy do smaku solą pieprzem i sosem sojowym. Na formie do uszek układamy rozwałkowany płat ciasta, wypełniamy otwory farszem, przykrywamy całość kolejnym płatem ciasta i przewałkujemy.
Krok 2 - Uszka z suszonymi grzybami foto
3
Gotowe uszka należy ugotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - Uszka z suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 14.08.2013 08:38
muszę spróbować
dagmara020 17.12.2012 13:11
pycha
Magula 12.11.2012 08:19
smaczne
GOSIA18 20.09.2012 09:34
Z domowym barszczem czerwonym z grzybami i ze śliwką, mniam.
Konczi 20.09.2012 07:56
Polecam na wigilijny stół :)
Andysz 20.09.2012 07:54
mmm rewelacyjne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak