Udziec z kury w dwóch etapach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    2 szt.
  • sól

  • pieprz

  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy rozrabiamy z miodem i łyżką oleju. Marynatą nacieramy połówki udek. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie obsmażamy. Układamy na blachę i pieczemy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 21.09.2011 18:56
Dobre.
ziutula 02.08.2011 21:41
dobre mięsko z kury...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat