Udziec z indyka w skórce

Udziec z indyka w skórce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Musztarda stołowa Prymat

    1,5 łyżki
  • ząbki czosnku

    1
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Udziec z indyka w skórce

Kroki postępowania

Krok 1 - Udziec z indyka w skórce foto
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .
Krok 2 - Udziec z indyka w skórce foto
Udziec rozkroić ,wyjąć kości i ponacinać aby powstał większy płat i natrzeć solą .
Krok 3 - Udziec z indyka w skórce foto
Przygotować marynatę z podanych składników oprócz soli .
Krok 4 - Udziec z indyka w skórce foto
Nałożyć marynatę i włożyć mięso do lodówki na noc.
Krok 5 - Udziec z indyka w skórce foto
Wyjąć mięso z lodówki i zwinąć , pospinać wykałaczkami .
Krok 6 - Udziec z indyka w skórce foto
Włożyć do piekarnika i piec około 60 minut 1 70 stopniach przykryte folią aluminiową . Pod koniec zdjąć filię i przypiec skórkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat