Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka w paprykach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka
sól
olej
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka w paprykach

Kroki postępowania

1
Udziec myjemy osuszamy
Krok 1 - Udziec z indyka w paprykach foto
2
Papryki po 1/2 opakowania wsypujemy do miseczki dodajemy 2 łyżeczki majeranku . Mieszamy. Udziec prószymy solą i smarujemy marynatą paprykową nacieramy i odstawiamy do lodówki na 30 minut
Krok 2 - Udziec z indyka w paprykach foto
3
następnie wkładamy do rękawa lub woreczka zamykamy i pieczemy w temp około 180 C przez 1 h . Po upieczeniu rozcinamy woreczek i pieczemy jeszcze około 10 minut aby skórka się zarumieniła .
Krok 3 - Udziec z indyka w paprykach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 02.09.2013 15:53
smaczne mięsko
Pietruszka 25.08.2013 21:22
pyszne mięsko
Kuchareczka2 07.08.2013 20:05
palce lizać
RenataZ-et 16.07.2013 21:41
bardzo apetyczne mięso
Joanna23 08.04.2013 19:02
pyszne mięsko
romanrafal
romanrafal 15.12.2012 09:07
poprostu świetny udziec,lubię to
pycia9 21.10.2012 16:51
pyszności
Wafelek2601 17.10.2012 08:34
Super
Poison1988 12.10.2012 14:50
Udko smakowite :)
GOSIA18 12.10.2012 09:36
pyszne mięsko, dawno nie jadłam
caffee_tea 11.10.2012 22:31
uwielbiam udziec
Miki 11.10.2012 21:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak