Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka duszony w mieszance (oliwa z oliwek i przyprawy)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 500 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
oliwa 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka duszony w mieszance (oliwa z oliwek i przyprawy)

Udziec opłukać oczyścić ze zbędnych chrząstek i tłuszczów, wysuszyć na lnianej ścierce lub na ręczniku papierowym, następnie ponacinać skórę. W między czasie sporządzić mieszankę z powyższych przypraw i z oliwy z oliwek. Osuszone mięso przełożyć do stalowej miski, natrzeć wcześniej sporządzoną mieszanką przełożyć na rozgrzaną patelnie dusić około 20-25 minut pod przykryciem od czasu do czasu przekręcając. Na osobnej patelni lub rondelku zeszklić posiekaną w kostkę cebulę przełożyć do mięsa i jeszcze dusić około 5 minut. W przypadku gdyby mięsko przywierało podlać odrobinę wody. Udziec wyjąć z patelni na deskę pokroić w grube plastry, następnie ułożyć je na G N-ie i włożyć do piekarnika rozgrzanego do około 135*C. Podawać z utłuczonymi z dodatkiem masła ziemniakami oraz z fasolką szparagową ze zrumienioną bułką tartą.

Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak