Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • udka kurczaka

    2 sztuki

Marynata

  • olej z suszonych pomidorów

    3 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1,5 łyżki
  • miód

    2-3 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • cząber

  • Majeranek suszony Prymat

  • tymianek

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
Mięso dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika. Marynata: W misce wymieszać podane składniki.
Krok 2 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
Mięso przełożyć do niemetalowego naczynia. Dokładnie natrzeć udka z kurczaka przygotowaną marynatą.
Krok 3 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
Naczynie przykryć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Piec w temperaturze 190°C do momentu aż skórka będzie chrupiące a mięso miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 28.03.2015 09:57
Wypróbuję ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat