Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka
2 sztuki

Marynata

olej z suszonych pomidorów
3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat
1,5 łyżki
Sklep Prymat
miód
2-3 łyżki
ząbek czosnku
1 sztuka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sklep Prymat
cząber
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika. Marynata: W misce wymieszać podane składniki.
Krok 1 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
2
Mięso przełożyć do niemetalowego naczynia. Dokładnie natrzeć udka z kurczaka przygotowaną marynatą.
Krok 2 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
3
Naczynie przykryć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Piec w temperaturze 190°C do momentu aż skórka będzie chrupiące a mięso miękkie.
Krok 3 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 28.03.2015 09:57
Wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak