Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z nutą pesto bazyliowego -słonecznikiem wzbogacone :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 3 sztuki
kabanos 2 sztuki
pesto 3 łyżeczki
słonecznik łuskany 0,5 szklanki

Dodatki

ser camembert 0,5 sztuki
ziemniaki 10 sztuk
sól 1\4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z nutą pesto bazyliowego -słonecznikiem wzbogacone :)

Kroki postępowania

1
Udka obieramy ze skóry i nacinamy.
Krok 1 - Udka z nutą pesto bazyliowego -słonecznikiem wzbogacone :) foto
2
Do środka wsadzamy kabanosy.
Krok 2 - Udka z nutą pesto bazyliowego -słonecznikiem wzbogacone :) foto
3
Następnie nakładamy pesto bazyliowe .
Krok 3 - Udka z nutą pesto bazyliowego -słonecznikiem wzbogacone :) foto
4
Następnie udka obsypujemy słonecznikiem łuskanym . Udka wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę w 180 stopniach. W tym samym czasie pieczemy obrane ze skóry ziemniaki-obsypane solą. Udka serwujemy z camembertem pokrojonym na mniejsze kawałki oraz pieczonymi ziemniakami. Smacznego :)
Krok 4 - Udka z nutą pesto bazyliowego -słonecznikiem wzbogacone :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak