Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z kurczaka w wiśniach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 500 g
miód prawdziwy 10 g
Rozmaryn suszony Prymat
pieprz
sos sojowy 10 ml
woda 25
ocet winny 3 łyżki
oliwa 15 ml
powidła 200 wiśniowe

Przepis i sposób przygotowania na: udka z kurczaka w wiśniach

Wszystkie składniki należy wymieszać, dobrze ze sobą połączyć. Zapeklować w zalewie udka. Udka dobrze by było żeby leżały w zalewie całą noc. Udka piec w piekarniku w temperaturze 140 stopni kiedy kurczaka się upiecze podnieść na 5 min do 180 stopni żeby się zrobiła krucha skórka. Bardzo dobrze żeby w powidłach były kawałki owoców żeby nie była zupełnie zmielona.

Jeżeli zostanie nam trochę kurczaka można z niego zrobić super danie z ryżem. Trzeba wtedy dodać chińskie warzywa trochę oliwy i sosu sojowego ciemnego i ugotować ryż. Z jednego mięska można zrobić dwa obiady:. Pokażę mięsko na drugim zdjęciu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 20.04.2013 20:10
swietny pomysl
Renata9 20.04.2013 19:21
super te udka z kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak