Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w sosie chrzanowym z bazylią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 duże lub 4 małe
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
woda
chrzan tarty 1/2 słoiczka
jogurt naturalny 70 gram
mąka pszenna 2 łyżeczki
bazylia świeża 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w sosie chrzanowym z bazylią

Osuszone udka oprószamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 15 minut, a następnie przesmażamy je na niewielkiej ilości oleju.
Po przesmażeniu mięso zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości (jeśli zajdzie taka potrzeba w międzyczasie dolewamy wodę). Gdy mięso będzie już miękkie, dodajemy chrzan i razem chwilę gotujemy, po czym wyciągamy mięso.
Jogurt naturalny mieszamy z mąką i hartujemy gorącym wywarem. Mieszanką zagęszczamy sos i dodajemy posiekaną bazylię. Sosem polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 14.11.2015 12:32
warte polecenia
w mojej kuchni 14.11.2015 07:57
pyszne danie do zjedzenia
mileneczka5 13.11.2015 22:39
ciekawe miesko w smacznym sosie:)
Megg 13.11.2015 22:37
smaczny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak