udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • cytryna

    1 szt
  • rozmaryn świeży

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej foto
kilka gałązek rozmarynu siekamy, mieszamy ze startą skórką z 1/2 cytryny. Mięso solimy i delikatnie pieprzymy, następnie nacieramy rozmarynem i skórką odstawiamy na 2 godziny do lodówki
Krok 2 - udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej foto
mięso obsmażamy z każdej strony na rumiano, następnie delikatnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości około 45 minut
Krok 3 - udka w świeżym rozmarynie i skórce cytrynowej foto
podajemy z ziemniaczkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 25.06.2013 12:10
też lubię takie,pysznie pachnie rozmarynem:)
kuklik 14.01.2013 17:57
to ci nóżka
berys18 13.01.2013 09:41
aromatyczne udka
Dorota59 12.01.2013 12:50
aromatyczne i pyszne
misia53 11.01.2013 23:15
te niewinne gałązki dodają świetnego smaku
babajaga1969 11.01.2013 20:46
pyszne z rozmarynem
Monika58 11.01.2013 20:43
dobre, choć skórki nigdy nie jadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat