Udka w miodowo-balsamicznej marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • udka z kurczaka

    10 szt

Marynata

  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód płynny

    2 łyżki
  • olej

    6 łyżek
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 1/3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka w miodowo-balsamicznej marynacie foto
Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć. Pędzelkiem smarować mięso od spodu i z góry, i układać na dużej blasze. Odłożyć na całą noc do lodówki.
Krok 2 - Udka w miodowo-balsamicznej marynacie foto
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 90-100 min. od czasu do czasu polewając mięso.
Krok 3 - Udka w miodowo-balsamicznej marynacie foto
Podawać z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat