Tymbaliki z szynką i oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    15 dkg
  • czarne oliwki

    8 sztuk
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    6 sztuk
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • bulion warzywny

    600 ml
  • oliwki

    8 sztuk
  • jaja na twardo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion podgrzej i rozpuść w nim żelatynę, przestudź. Szynkę pokrój w kostkę, pomidorki i jajka na ćwiartki, oliwki zostaw w całości lub przekrój na pół. Przełóż składniki do czterech kokilek, zalej bulionem. Odstaw do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 26.11.2010 20:13
Pyszna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat