Twaróg "misz masz"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypiorek

  • liście sałaty

    4 szt
  • rzodkiewka

    6 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

  • twaróg

    700 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Twaróg "misz masz" foto
W misce rozgniatamy biały ser.
Krok 2 - Twaróg "misz masz" foto
Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dorzucamy do miski.
Krok 3 - Twaróg "misz masz" foto
Liście sałaty płuczemy, osuszamy i rwiemy, dodajemy do miski. Rzodkiewki myjemy i kroimy w półplasterki.
Krok 4 - Twaróg "misz masz" foto
Pomidora myjemy i parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Krok 5 - Twaróg "misz masz" foto
Umytego ogórka obieramy ze skórki i kroimy w ćwierć plasterki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 - Twaróg "misz masz" foto
Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. I tak oto mamy posprzątaną lodówkę i pyszną kolację.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat