Tureckie pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • Nadzienie:

  • wołowina mielona

    20 dkg
  • sól

  • pietruszka zielona

    3 gałązki
  • woda

    100 (źródlana)
  • cebula

    1 sztuka
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

-Wymieszać mikserem mąkę,wodę, jajko,sól na gładkie ciasto
-Zawinąć w folię i odstawić do lodówki.
-Wymieszać wołowinę z drobno pokrojoną lub zmiksowaną cebulą, doprawić papryką, pieprzem,solą.
-Dodać pietruszkę drobno pokrojoną, dokładnie wymieszać farsz.
-Ciasto podzielić na trzy części.Jedną część rozwałkować, resztę przechowywać w lodówce.
-Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraty o bokach 3x3 centymetry.Z resztą ciasta postępować tak samo.
-Na każdy kwadrat ułożyć farsz, wielkości orzecha laskowego.
-Skleić wszystkie rogi na górze, następnie skleić boki delikatnie palcami.
-Gotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia.
-Podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 09.03.2014 22:20
bardzo dobre
Iwusia 05.03.2014 23:13
ale mi narobiłaś smaczka
Katarzyna59 06.12.2013 16:21
pyszne pierogi
Ola1young 01.12.2013 13:21
bardzo apetyczne te pierogi
kate.500 16.10.2013 21:36
pyszne pierogi
Ewelina38 17.09.2013 18:47
na pierogi zawsze jestem chętna.... a Twoje super się zapowiadają :)
pajbek 07.08.2013 18:21
Muszą być przepyszne :-)
Malinka 03.08.2013 23:32
Chętnie bym skosztowała:)
Dorota59 02.08.2013 19:12
ale bym je teraz zjadła
aisza1 16.07.2013 10:32
smaczne pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat