Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
25 dkg -
jajko
1 sztuka -
sól
-
Nadzienie:
-
wołowina mielona
20 dkg -
sól
-
pietruszka zielona
3 gałązki -
woda
100 (źródlana) -
cebula
1 sztuka -
Papryka ostra mielona Prymat
Sposób przygotowania
-Zawinąć w folię i odstawić do lodówki.
-Wymieszać wołowinę z drobno pokrojoną lub zmiksowaną cebulą, doprawić papryką, pieprzem,solą.
-Dodać pietruszkę drobno pokrojoną, dokładnie wymieszać farsz.
-Ciasto podzielić na trzy części.Jedną część rozwałkować, resztę przechowywać w lodówce.
-Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraty o bokach 3x3 centymetry.Z resztą ciasta postępować tak samo.
-Na każdy kwadrat ułożyć farsz, wielkości orzecha laskowego.
-Skleić wszystkie rogi na górze, następnie skleić boki delikatnie palcami.
-Gotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia.
-Podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO!!!!
Komentarze (26)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (16)