Tuńczyk z nutką jalapeno i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • jaja

    2 sztuki
  • cebula

    0,5 sztuki
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • papryczki jalapeno

    1 sztuka
  • feta

    1 0,5cm plasterek
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • majonez

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Papryczki posiekać w bardzo drobne kawałeczki. Paprykę i cebulkę pokroić w kostkę.
Z tuńczyka wylać sos własny, przełożyć do miseczki i ugnieść widelcem razem z fetą, dodać resztę składników, przypraw i majonezu, dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 18.12.2012 20:31
wypróbuję,lubię sałatki z tuńczykiem
krystyna330 18.12.2012 12:29
super
Patrycja25 18.12.2012 12:23
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat