Truskawkowa fantazja w środku zimy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    20 dag
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • masło

    5 dag
  • truskawki

    70 dag
  • galaretki truskawkowe

    2 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • krem czekoladowy

    2 łyżki
  • serek homogenizowany

    70 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Herbatniki pokruszyć, wymieszać z masłem orzechowym, śmietaną i masłem zwykłym. (Gdy masa jest zbyt sucha dodać więcej śmietany lub masła.)
Krok 2 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Masą wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm.
Krok 3 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Galaretki razem z żelatyną rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody.
Krok 4 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Truskawki rozmrozić i zmiksować, wymieszać z galaretką.
Krok 5 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Serek przełożyć do miski, dodać 2/3 musu truskawkowego zmiksować
Krok 6 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Wyłożyć do przygotowanej tortownicy, ozdobnie polać pozostałym musem. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Krok 7 - Truskawkowa fantazja w środku zimy foto
Kroić po całkowitym schłodzeniu i zastygnięciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 06.03.2014 13:12
pyszności ;)
anusq18 14.01.2014 15:37
pysznie wygląda
olkaaa 14.01.2014 07:52
muszę spróbować
romanrafal 12.01.2014 08:54
Poprostu rewelacja
Małgorzata9 11.01.2014 23:32
smakowicie się prezentuje
msmors 11.01.2014 19:23
wspaniały deserek
wyattearp 11.01.2014 16:55
wygląda bosko
kasienka23 11.01.2014 16:05
wspomnienie lata :)
Megg 11.01.2014 13:26
wyśmienite ciasto
olla85 11.01.2014 12:09
To coś dla mnie :) Pyszności!!! I jak pięknie wygląda :) Cudo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat