Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

  • masło

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    50 ml
  • czekolada

    10 kawowa z kardamonem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę, dodać śmietankę, dobrze wymieszać rózgą.
W rozpuszczonej czekoladzie maczać truskawki. Nabić na wykałaczki i jabłko. Odstawić do zastygnięcia. Można również maczać truskawki w gorącej czekoladzie i popijać szampanem.
Są również specjalne urządzenia tz. fontanny fondue do zanurzania w gorącej czekoladzie różnych owoców i wypieków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 11.10.2013 18:21
owoce w czekoladzie super
Monika58 03.10.2013 16:15
wyśmienite truskaweczki
smakoszek 03.10.2013 16:14
świetne na deserek i do tego jesienią:)pyszne......
WiktoriaGotuje 03.10.2013 16:09
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat