Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże
masło
1 łyżka
śmietana kremówka
50 ml
czekolada
10 kawowa z kardamonem

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu.

W kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę, dodać śmietankę, dobrze wymieszać rózgą.
W rozpuszczonej czekoladzie maczać truskawki. Nabić na wykałaczki i jabłko. Odstawić do zastygnięcia. Można również maczać truskawki w gorącej czekoladzie i popijać szampanem.
Są również specjalne urządzenia tz. fontanny fondue do zanurzania w gorącej czekoladzie różnych owoców i wypieków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.10.2013 18:21
owoce w czekoladzie super
Monika58 03.10.2013 16:15
wyśmienite truskaweczki
smakoszek 03.10.2013 16:14
świetne na deserek i do tego jesienią:)pyszne......
WiktoriaGotuje 03.10.2013 16:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak