Trufla kokosowo-czekoladowa z malibu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • herbatniki

    czekoladowe 15 sztuk
  • czekolada mleczna

    100 gram
  • krem czekoladowy

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    50 gram
  • malibu

    3 łyżki
  • masło

    100 gram
  • czekolada gorzka

    50 gram

oraz

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, do rozpuszczonych dodać masło ,mieszać aż składniki się połączą , zdjąć z ognia następnie dodać krem czekoladowy .

Herbatniki pokruszyć drobno.

Dolać malibu , dodać wiórki kokosowe, herbatniki, całość energicznie wymieszać.

Masę schłodzić .

Po około 30 minutach wyjąć z lodówki i formować kuleczki, obtaczać w wiórkach kokosowych.

Przed podaniem schłodzić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 16.03.2017 09:17
moje smaki :)
Iwusia 15.03.2017 21:44
ale pyszności malutkie :)
Stenka 15.03.2017 20:29
smaczne słodkości
dodi 15.03.2017 18:44
pieknie wygladaja
ilka01 15.03.2017 16:27
pyszności :)
aga3103 15.03.2017 13:14
Pyszności!!! :)
agaK. 15.03.2017 12:57
Pięknie wyglądają.
mirosława4 15.03.2017 12:48
apetyczne !
Róża1 15.03.2017 11:53
przepyszne !!!!!!!!!!!!!!!!!
tobi1989 15.03.2017 11:35
Pyszne muszą być :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat